Friday, September 2, 2011

flashback what i do 10 years ago...

what i do eh 10 years ado??? opkos lah mama rajin sekolah anak2... hahaha... kata syuha kepada anak2nya... 2001 dulu, mama UPSR... 2011, mama jumpa classmates mama.... dah matured2 dah classmates mama ni...layak panggil pakcik2 dan kakak2... aik??? pakcik2 vs kakak2??? kenapa3??? sebab lelaki matured melebihi usia, tapi perempuan masih cantik bergaya.... hahahaha....(korang jangan marah!!! nanti lagi tua..huahahaha)...

Thanks to nabilah solehah yang jadi tunggak titik permulaan pertemuan...hehehe...tempat berkumpul  la tuh...nabilah solehah ni budak lompat, abang dia pun berada di kelas yang sama, kami semua 6 Dinamik... apa yang paling saya ingat tentang tuan rumah, nabilah kejar abang dia dengan penyapu sambil air mata meleleh mulut terketar2 geram kat abang dia dulu2...hahahaha....serius lawak nabilah oi... yang saya tak tahan nye, bila tengok gambar kelas dulu2 kat rumah nabilah tadi, nampak muka saya di bulat2 kan... "apsal ko bulatkan muka aku nabilah?" "entah, aku pun dah tak ingat...hahahah" tengok2 belakang gambar siap ada nama saya lagi tuh dengan tulisan buruk NUR SYUHADA... hahahahah... kalau dah ingat ape sebab, jangan segan silu bagitau aku...hahahahaha...

Seronok dapat jumpa korang semua... hehehe... boleh tahu khabar masing2... n u all semua sporting lah... Lama x jumpa ni, ada yang berubah sampai tak cam... Tapi tabik spring sama Safina aka Pnut...fuh... boleh ingat nama setiap orang dalam kelas tuh without miss sorang pun... siap cerita setiap orang lagi... power betul ingatan budak ni, patot la ambik medic... hahaha....

safina.. sekelas sekolah rendah, universiti pun sekelas... hehehe... kerja??? mungkin juga sekelas... kerja dipanggil sekelas ke???hahahahah
nabilah solehah... yang suka gaduh ngan abang dia dulu2... thanks jemput raya kat rumah...


Ramai lagi yang saya teringin nak jumpa, kalau boleh semua2 nak jumpa... tadi ada cuma Safina, Raihana, Nabilah, Musfirah dan 3 orang pengikutnya, Syuhada (bukan saya, yang sorang lagi), Ami mustaqim, Aliff, Azri, Hazieq, Fendi, Fuad Khalid... yang lain2, moga kita ketemu di lain hari yer...


musfirah bawa adiknya yang muka sebijik dengan dia~
Semoga persahabatan kita kekal dan suci macam dulu... seronok reunion dengan kawan2 sekolah rendah, sebabnya, masa kita sekolah rendah dulu2, kita underage, dosa pun tak tanggung sendiri lagi, hati masih suci, persahabatan tu jadi ikhlas... gaduh pun gaduh budak2... jarang ada hasad dengki, dendam... betul tak? Kalau lah boleh diamalkan cara persabatan ini sampai bila2, alangkah seronoknya kan...

ami, hazieq, aliff, fuad khalid, fendi, azri, syuhada, syuhada azhar, safina, nabilah, raihana (rumah nabilah)
fendi, hazieq, ami, azri, fuad khaliq, raihana, safina, syuhada azhar, nabilah, syuhada (rumah ami)
Thanks jugak tu Ami, sebab jemput kami makan di rumah anda... Ami ni jiran sebelah meja saya dulu2... cikgu letak laki pompuan laki pompuan sebab cikgu taknak kelas jadi bising, rupanya2 bertambah peperangan ada la...hahahah...Saya tak ingat la saya ni baik ke or musuh ngan si Ami dulu2... rasa2nya kami baik je... Kan Ami??? Mesti la baik, aku kan selalu jual gula2 kat ko... bisnes3...hehehehe.

raihana and ami mustaqim
Masa nak balik tadi sempat singgah raya rumah Raihana... Raihana dengan saya satu kereta dengan Safina... Thanks Safina helps us... moga awak dapat pahala dengan sebab menyambungkan ukhwah antara kita...

ketua kelas, azri... plan la reu lagi 10 tahun lagi...
Rindu sahabat2 6 Dinamik dulu2... panjang umur, kita jumpa lagi yer... keep in touch...^___^

1 comment:

  1. ahaha.lawak la pulok. :D taknak igt sbb pe bulatkan :p

    ReplyDelete