Monday, July 18, 2011

hantar anak saudara ke rumah dia

Sabtu lepas rombongan pegi menghantar anak sedara mummy ke KL... Qairina dah nak balik KL yer? Kesian tok mi dengan tok ayah (parents saya), mesti sunyi... Pergi hantar dengan dua kereta, satu kereta CCM 6167 saya (aik,saya punya keta ke??? keta umi saya, tapi saya selalu tumpang guna...hahahha... tak mampu lagi nak beli), satu lagi of kos keta mama Qairina... Banyak sangat barang Qairina...

Rumah Qairina kat Taman Melati, flat Sri Langkawi 2, dekat je dengan LRT... kalau duk kat dapur tu boleh nampak orang naik LRT... Tapi yang tak syoknya, umah Qairina ni tingkat 4... xde lift...penat taw MAKNGAH ngangkut barang Qairina naik atas... nak patah lutut ni haa... Makngah tak taw lah mama kamu cam mana naik tangga tiap2 hari Qairina oiii... patut la active semacam je budak ni...

Sampai KL, keesokannya Ahad, tok mi ngan tok ayah dah balik Kuantan semula... sebab POKSU Man Qairina ni sekolah... tinggal lah Qairina dan mamanya, and saya kat rumah ni haa... Kemas2 rumah, beli stok barang2, teman2 Qairina... Hari Isnin pulak try test hantar Qairina dekat pengasuh dia (OPAH)... Best Qairina duduk dengan Opah???

Tapi yang bestnya, perangai Qairina kat sini lebih kurang 75% bertukar... jadi baik sangat... kalau dulu, meragam sikit... sekarang, macam faham2 je orang banyak kerja... sekrang letak bawah pun dia steady je, kalau dulu, jangan harap nak duduk bawah...nak duduk berdukung jer... baguslah Qairina... senang mama kamu... makngah pun tumpang senang hati... hehehehe...

Lusa Makngah nak balik dah, sebab tulat Makngah nak pegi Cameron... ada kerja sikit... Qairina duduk baik2 yer kat rumah dengan mama... sian pulak budak tuh, papa dia kerja jauh... duduk dengan mama je... takpe, nanti makngah free, makngah datang lagi yer~

1 comment:

  1. ala baeknye mak ngah dy hehehe...

    ReplyDelete